Přebalování

Přebalování

Přebalování. Nedílná součást starosti o miminko, než se naučí používat nočník a posléze i záchod. Může se zdát, že se jedná o lehkou činnost, přesto spousta maminek občas po návratu z porodnice propadá panice, ve které nemá kam odložit špinavé pleny, nemá po ruce krém, nebo nemá kde přebalovat. Pokud máte strach, že budete jednou z těchto maminek, máme pro vás pár užitečných rad a postřehů, které vám přebalování usnadní. A můžete to pak naučit i tatínka.

 

Přebalovací pult je věc, bez které se neobejdete. Pokud nemáte v bytě dost místa, postačí vám přebalovací podložka, kterou umístíte na jakoukoli vodorovnou plochu. Pult má ale jednu úžasnou výhodu. Díky úložnému prostoru máte věci na přebalování neustále po ruce a nemusíte je pokaždé chystat znovu.

 

Pleny, ty logicky potřebujete. Dají se sehnat látkové, které budete po použití prát nebo dnes rozšířenější jednorázové. Výběr je čistě na vás, jednorázové pleny sice nejsou tolik šetrné k životnímu prostředí, značně však ušetří vaši práci, protože je nebudete muset prát. Plen je potřeba mít dostatečnou zásobu, protože kojence bude třeba přebalovat zhruba desetkrát za den. Častým měněním také předejdete opruzeninám.


S opruzeninami souvisí i další z produktů povinné výbavičky na přebalování – vlhčené ubrousky a dětský pudr nebo krém. Zašpiněný zadeček je potřeba před nasazením nové pleny dobře očistit. K tomu je nejjednodušší použít vlhčené ubrousky, stejně dobře ale poslouží i žínka namočená ve vlažné vodě. Před nasazením pleny ještě nezapomeňte miminku zadeček napudrovat, nebo použít krém proti opruzeninám, aby se jemná pokožka plenkami zbytečně neodřela a nezapařila.

 

Zaujaly vás přebalovací pultíky? Podívejte se do naší nabídky, máme široký výběr pultíků ale také dalšího přebalovacího příslušenství.