Hračky

Hračky

Není potřeba, abyste dítěti věnovala veškerý svůj čas a neustále se ho snažila něčím zabavit. Naopak je důležité, aby se dítě od malička naučilo vystačit si také samo, i pro vás je důležité mít nějaký čas jen pro sebe. K tomu, aby si dítě vyhrálo, samozřejmě potřebuje nějaké hračky a dokud nebude dost velké na to, aby si je začalo vybírat samo, je to na vás. Myslete přitom na to, že hračka má vaše dítě nejen zabavit, ale taky mu pomoct ve správném vývoji. Pro malá miminka jsou vhodné hračky hodně barevné, nejlépe v kombinaci několika materiálů, například textilu, plyše a umělé hmoty, dítě se tak učí rozlišovat věci dotekem. Hračky pro malé děti samozřejmě nesmí obsahovat žádné malé části, které by se mohly uvolnit, a dítě by je mohlo spolknout. Naopak nejlepší je, pokud je hračka vhodná k okousávání a strkaní do pusinky, to je totiž jeden z dětských způsobů zkoumání světa.

 

Pro batolata jsou zábavné hračky, které se kutálejí, různé válečky, míčky, a za kterými může lozit po podlaze. Taková hračka by měla dobře padnout do ruky, aby ji dítě nemělo problém uchopit. Pro větší děti pak bude skvělá zábava stavebnice, kostky, duplo a pro ještě větší lego.

 

Dostatek hraček je pro dítě nutností, a to ne jen pro váš chvilkový klid, ale hlavně pro rozvoj motoriky. Po šestém měsíci věku se dítěti totiž začínají formovat svaly na rukách. Zhruba kolem roku a půl si dítě začíná více uvědomovat své okolí – pořizujte mu tedy hračky, které ho naučí něco o prostoru a pohybu. Také se v tomto období začíná u dětí projevovat a vyvíjet kreativita. Zkuste tedy společně se svým dítkem něco namalovat nebo mu pořiďte třeba dětský bubínek. Kreativita je důležitá a je dobré na ni pracovat.

 

Ať již vyberete hračku jakoukoli, volte je usměvavé a barevné. Děti jsou přitahovány veselými a pestrými věcmi. Přesně takové jsou naše hračky. Máme zde vše, od hopsadel, přes puzzle až po hudební hračky včetně velmi populárního dětského xylofonu.